Cum sa instalezi CyanogenMod pe Android


Ce este un ROM?
E sistemul care ruleaza pe dispozitivul dumneavoastra. Daca inca nu i-ati facut nimic, atunci rulati ROM-ul stock al dispozitivului. CyanogenMod este cunoscut ca un ROM personalizat.

Verificati daca exista suport

ROM-urile trebuie facute pentru fiecare model cu Android, deoarece contin componente hardware diferite si trebuie sa fie adaptate pentru acestea. CyanogenMod ofera suport pentru o multime de dispozitive populare, dar unele inca sunt lasate pe afara pentru ca exista atat de multe dispozitive diferite Android pe piata si nu toate la fel de populare sau capabile fizic. Deci, daca sunteti interesat cel mai bine e sa verificati lista lor de dispozitive pentru a vedea daca dispozitivul dvs. este suportat sau nu. Vedeti lista aici.

Instructiuni generale

Din moment ce fiecare dispozitiv are un set diferit de instrucțiuni specifice, voi generalizarea procesul in acest moment. Dacă dispozitivul dvs. este susținut de CyanogenMod, veți găsi instrucțiuni mai specifice cu privire la ce să faceti pe wiki.

Rooteaza-ti dispozitivul

Vezi aici!

Remontati Recovery


Cu exceptia cazului in care primul pas include in mod automat acest lucru, va trebui sa inlocuiti viitorul recovery. Recovery este un mic program care poate porni inaintea de incarcarea sistemului de operare, astfel sa puteti executa actiuni de recovery. Acest pas, de asemenea, depinde de dispozitiv, dar de obicei vei termina prin a avea ClockwordMod Recovery instalat.

Descarcati toate fisierele necesare

Urmatorul pas este de a descarca fisierele necesare de care veti avea nevoie. Acestea vor fi ROM-ul corespunzator pentru dispozitivul dvs., pachetul gapps, precum si alte pachete posibile cum ar fi driverele de radio actualizate. Pachetul google e separat din cauza unor restrictii, dar instalarea lor separata nu are nicio problema.

Flashuiti toate pachetele

In final va trebui sa bootati in recovery (cum faceti asta depinde de dispozitivul dumneavoastra) si sa-l utilizati pentru a sterge dispozitivul dvs. si apoi flashuiti fisierele .zip. Aceasta este partea unde unde faci de fapt instalarea, asa ca este foarte important sa urmezi instructiunile. Asigurati-va ca ati instalat totul in ordinea corecta, altfel riscand sa va brickuiti telefonul. Dupa ce toate pachetele au fost instalate, restartati aparatul, asteptati cateva minute si ar trebui sa fie acum in CyanogenMod.

Concluzie


Cred ca este foarte util sa instalati CyanogenMod datorita ajustarilor mari care vin cu acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu